какво е ВОП  - ВОП  на стоки,е  транспортирани от територията на друга държава членка до територията  на  страната за целите на икономическата дейност на регистрирано по ЗДДС лице
Най-вероятно стоките са се намирали на територията на ЕС със собственик английската фирма . За вас има ВОП защото влизат в страната , т.е вие ги придобивате вътрешно от общността - ВОП.
-Условия за наличието на ВОП на стоки, различни от нови превозни средства и  акцизни стоки

Получателят придобива право на собственост върху стоката или фактически получава стоката;
Стоката се изпраща или транспортира от територията на друга държава членка до територията на страната;
Доставчикът е данъчно задължено лице, регистрирано за целите на ДДС в друга държава членка;
Придобиващ по ВОП е данъчно задължено лице или данъчно незадължено юридическо лице.
Ако са свързани с дейността , направете един отчет във връзка с командировка и ги опишете всичките . После с една операция в счетоводството .
През 2016 година едно юридическо лице сключва с друго юридическо лице договор за продажба с разсрочено плащане на сграда. В сградата се помещават и двете  юридически лица които, са с един и същи собственик. В края на  2019 година  собственика на имота / фирма продавач /  преценява че , иска да прекрати този договор и продажбата да не се осъществява . През времето на договора едната фирма издава на другата фактура за вноските с ддс , а другата / купувач / ,ползва данъчен кредит. При продавача договора е осчетоводен като приход за бъдещ период / т. е  ще се признае прихода от продажбата след изплащането и прехвърлянето на имота / и вземане от съответния клиент . При разваляне на договора , как следва да се осчетоводи това .
Българска Фирма получава стока от Гръцка фирма по митнически режим 42 който е учреден в Гърция при внос от Китай . Българската фирма иска да приключи този режим в България и да заплати ДДС по внос. Как става това приключване , къде се заплаща ДДС и има ли право на ДК Българската фирма за така платеното ДДС .